ZAVŘÍT
MENU
0
Stav nákupního košíku
0,- Kč
AKČNÍ PRODUKTY Náhradní díly Motoservis Doplňky Pro jezdce ČTYŘKOLKY PITBIKE MINICROSS ELEKTROKOLOBĚŽKY BUGINY MINIBIKE
ZAVŘÍT

Jak vybrat moto oblečení

Jak vybrat moto oblečení
První věc, kterou by měl řešit každý, kdo se chystá jezdit na nějakém stroji, ať už je to motorka, čtyřkolka, bugina, či motokoloběžka... na každý stroj je potřeba určité bezpečnostní vybavení, které Vás ochrání před zraněním v případě nějaké kolize.
 
 
 
 
 
 
 
 
Helma ...důležité pro všechny stroje (motorky, čtyřkolky, koloběžky, buginy, hovery, elektrokola)

Helma je nejdůležitější bezpečnostní vybavení pro jízdu na čemkoli...

V nabídce máme několik helem různých značek a cenových kategorií. Všechny námi nabízené helmy mají homologaci CE!
Helma musí dobře sedět, nesmí být malá, aby netlačila, ale nesmí být velká, aby zas nebyla volná, nepadala a na hlavě neposkakovala.

Pro dobrý výběr helmy je nutné změřit budoucímu jezdci obvod hlavy... přes čelo -  nad ušima.
U každé helmy je možnost vybrat velikost... písmenná velikost je doplněna o rozměr - obvod hlavy, ten je obzvlášť důležitý...
K helmě je dobré přikoupit motocyklové brýle, v žádném případě nedoporučujeme kupovat motocrossovou helmu se sklápěcím sklem. Motocrossová helma má kvůli ochraně brady velmi špičatý tvar... extrémě zahnuté sklo velmi zkresluje výhled, následkem je velmi špatný odhad a bolest hlavy. (tyto helmy v naší nabídce nenajdete)

Pokud naměříte dítěti obvod hlavy např. 53 cm, doporučuji zakoupit velikost helmy "M", pokud ale naměříte obvod hlavy 54cm a kupujete stroj k Vánocům... s tím, že na něm budete jezdit až za půl roku, doporučuji velikost "L". Dítě může o něco povyrůst, nebo se nechá případná vůle vymezit například kuklou, která je dobrá i z hygienických důvodů, helma dítěti alespoň déle vydrží. Samozřejmě pokud bude po Vánocích helma nepoužitá, rádi Vám ji vyměníme za jinou velikost, která bude lépe sedět.

Velikosti helmy...

Označení  Obvod hlavy
XS 49 - 50 cm
S 51 - 52 cm
M 53 - 54 cm
L 55 - 56 cm
XL 57 - 58 cm
XXL 59 - 60 cm
XXXL 61 - 62 cm

Někteří rodiče říkají, že dětem stačí helma, kterou mají na kolo, ano i helma na kolo je lepší než-li nic, nicméně zdraví máte pouze jedno a helma na kolo je pro jízdu na motorových strojích nedostačující. Tzv motohelma je konstruovaná do vyšších rychlostí, navíc má oproti cyklo helmě chráněnou bradu, takže při pádu, ři nárazu je obličej více krytý.
 
 
Brýle ...důležité pro všechny stroje (motorky, čtyřkolky, koloběžky, buginy, hovery, elektrokola)

Musíte vidět!!!
aby jste dobře viděli, aby se Vám do očí nelétal hmyz, prach, voda, bláto, při chladném počasí nepříjemný studený vítr po kterém máte oči plné slz, ale také ochrana očí před větvičkami při projíždění nepřehledného terénu, je nutné používat motocyklové brýle. Jsou podobné jako brýle na lyže, ale mají tvar přizpůsobený helmě. Brýle musí do helmy zapadnout a perfektně přilnout na obličej jezdce. Brýle nesmí v žádném případě viset na helmě, mezi brýlemi a obličejem nesmí být mezera.
 
 
Rukavice ...důležité pro všechny stroje (motorky, čtyřkolky, koloběžky, buginy, hovery, elektrokola)

Když pominu tvorbu mozolů, které se tvoří při držení heftů řídítek a použití pro případ chladu, jsou rukavice důležitým bezpečnostním vybavením. Je velice nepříjemné, když Vás do ruky švihne větev stromu, kolem kterého zrovna projíždíte...
Také padající člověk dá ruce instinktivně před sebe... ruce jsou tedy často první část těla, která přijde do kontaktu se zemí... vyvarujte se odřených dlaní použitím rukavic!
 
 
Moto oblečení - bunda, kalhoty, dres  ...důležité pro motorky, čtyřkolky, koloběžky, buginy

Existuje oblečení určené přímo pro jízdu na motorce, čtyřkolce, či v bugině.

Bunda + kalhoty většinou tvoří set, prodává se sice i samostatně, ale designově patří k sobě. Bundy a kalhoty jsou téměř vždy vyrobeny z CORDURA 600D, což je materiál odolný vodě a větru a je velmi pevný na otěr. Bundy mají pevné zipy, kapsy, pružný pas a vyjímatelné pěnové chrániče. Toto oblečení ochrání a navíc bude Vaše dítě COOL!
 
 
Dres  ...důležité zejména pro motorky, čtyřkolky, buginy

Dres... používá se v podstatě jako "tričko" je to designový doplněk, který se líbí a kryje chrániče před znečištěním. Jezdec pak působí uhlazenějším dojmem. Velmi důležitá je však také aby měl dres perfektní prodyšnost. Motocyklový dres musí veškerou vlhkost efektivně odvádět pryč. Po tréninku, tak už nebudete mít kompletně propocený dres. Pot i veškerou vlhkost odvede motocyklový dres pryč.
 
 
Chránič těla  ...důležité zejména pro motorky a čtyřkolky

Tělový chránič je vyroben z pevného materiálu, který odolává nárazům. Výhodou je ochrana celé horní části těla najednou. Tento chránič nahrazuje Páteřák, Chrániče loktů, dále chrání ramena a hrudník. Chránič se většinou upevňuje pomocí klasického zipu, případně suchého zipu. Je vyroben z prodyšného materiálu, na chránič se obléká krycí dres, to ale není nutnost.
 
 
Chránič páteře "páteřák" ...důležité pro motocykly a čtyřkolky

Páteřák je nutná výbava všech motorkářů a čtyřkolkářů. Záchrana při pádu například na kořen, obrubník, či jiný vyčnívající povrch. I při pádu na rovnou zem ale páteřák velmi zmírní náraz čímž chrání Vaše záda.
 
 
Boty ...důležité pro motocykly a čtyřkolky

Vhodnou motocyklovou obuví předejdete poranění nohy např. při pádu... často se také stává, že při rozjíždění si jezdec na čtyřkolce nestihne dát nohu na stupačku a najede si na ni zadním kolem. Také v případě převrácení motorky, či čtyřkolky je nutné mít chráněnou celou nohu, hlavně ale kotníky. Je nutné použít alespoň nějakou vysokou obuv, ideální řešení je nákup motocyklových bot, které také naleznete v naší nabídce. Boty jsou přímo určené pro jízdu na motocyklu / čtyřkolce, jejich konstrukcí je docíleno perfektní ochrany kotníků, holeně, nártu a vůbec celé nohy.
 
 
Chránič na kolena a lokty ...důležité zejména pro koloběžky a hovery, ale možno použít i pro motorky a čtyřkolky

S těmito chrániči, předejdete v případě pádu bolestivým úrazům kolen a loktů.


Zpět...