ZAVŘÍT
MENU
0
Stav nákupního košíku
0,- Kč
AKČNÍ PRODUKTY Náhradní díly Motoservis Doplňky Pro jezdce ČTYŘKOLKY PITBIKE MINICROSS ELEKTROKOLOBĚŽKY BUGINY MINIBIKE
ZAVŘÍT

Jak vybrat helmu?

Jak vybrat helmu?
První věc, kterou by měl řešit každý, kdo se chystá jezdit na nějakém stroji, ať už je to motorka, čtyřkolka, bugina, či motokoloběžka... na každý stroj je potřeba určité bezpečnostní vybavení, které Vás ochrání před zraněním v případě nějaké kolize.
 
 
 
 
 
 
 
 
Helma ...důležité pro všechny stroje (motorky, čtyřkolky, koloběžky, buginy, hovery, elektrokola)

Helma je nejdůležitější bezpečnostní vybavení pro jízdu na čemkoli...

V nabídce máme několik helem různých značek a cenových kategorií. Všechny námi nabízené helmy mají homologaci CE!
Helma musí dobře sedět, nesmí být malá, aby netlačila, ale nesmí být velká, aby zas nebyla volná, nepadala a na hlavě neposkakovala.

Pro dobrý výběr helmy je nutné změřit budoucímu jezdci obvod hlavy... přes čelo -  nad ušima.
U každé helmy je možnost vybrat velikost... písmenná velikost je doplněna o rozměr - obvod hlavy, ten je obzvlášť důležitý...
K helmě je dobré přikoupit motocyklové brýle, v žádném případě nedoporučujeme kupovat motocrossovou helmu se sklápěcím sklem. Motocrossová helma má kvůli ochraně brady velmi špičatý tvar... extrémě zahnuté sklo velmi zkresluje výhled, následkem je velmi špatný odhad a bolest hlavy. (tyto helmy v naší nabídce nenajdete)

Pokud naměříte dítěti obvod hlavy např. 53 cm, doporučuji zakoupit velikost helmy "M", pokud ale naměříte obvod hlavy 54cm a kupujete stroj k Vánocům... s tím, že na něm budete jezdit až za půl roku, doporučuji velikost "L". Dítě může o něco povyrůst, nebo se nechá případná vůle vymezit například kuklou, která je dobrá i z hygienických důvodů, helma dítěti alespoň déle vydrží. Samozřejmě pokud bude po Vánocích helma nepoužitá, rádi Vám ji vyměníme za jinou velikost, která bude lépe sedět.

Velikosti helmy...

Označení  Obvod hlavy
XS 49 - 50 cm
S 51 - 52 cm
M 53 - 54 cm
L 55 - 56 cm
XL 57 - 58 cm
XXL 59 - 60 cm
XXXL 61 - 62 cm

 
Někteří rodiče říkají, že dětem stačí helma, kterou mají na kolo, ano i helma na kolo je lepší než-li nic, nicméně zdraví máte pouze jedno a helma na kolo je pro jízdu na motorových strojích nedostačující. Tzv motohelma je konstruovaná do vyšších rychlostí, navíc má oproti cyklo helmě chráněnou bradu, takže při pádu, ři nárazu je obličej více krytý.

Zpět...